Etichete

, , ,


vamaAutoritatea vamală introduce măsuri speciale de control al bagajelor personale, începând cu 15 noiembrie, la frontiera externă a Uniunii Europene, mai exact cu Serbia, Ucraina si Republica Moldova.
„Incepând cu data de 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunităţii europene (Serbia, Ucraina şi Republica Moldova), se vor aplica instrucţiuni speciale de efectuare a controlului vamal asupra următoarelor bunuri introduse de către călători, pe teritoriul României, în bagajele personale: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori, plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete. Aceste instrucţiuni se vor aplica în faza pilot începând cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul vamal Sighet”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor.
Măsura vine ca urmare a comercilaizării unor produse la piaţa neagră, ce au fost introduce în ţară ca produse destinate consumului personal.Conform Agerpres, călătorii trebuie să declare în scris bunurile conţinute în bagajele personale prin completarea „Declaraţiei de bunuri fără caracter comercial”.