Etichete

, , , , , ,


safe_imageSecretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat este personajul care este scos în faţă de fiecare dată când au loc evenimente care depăşesc viteza noastră de reacţie. Unii îl laudă, alţii îl huiduie, iar guvernanţii depăşiţi de situaţie îl numesc în diferite funcţii,numai să ne scoată cumva din impas.
Nu mi-am propus să-i analizez activitatea dr. Arafat. SMURD-Târgu Mureş vorbeşte de la sine şi mai convingător decât oricine. Şi SMURD funcţionează, chiar dacă dr. Arafat nu se află în oraş sau e plecat din ţară.
Până şi duşmanii lui ar trebui să recunoască faptul că Arafat e un bun organizator, un om cu o gândire modernă care a revoluţionat noţiunea de „ambulanţă”. De aceea ar trebui lăsat să facă în continuare ce ştie cel mai bine să facă: medicină!
După accidentul aviatic de săptămâna trecută când cei de la Comandamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne au picat examenul fiind apoi „exmatriculaţi”, Executivul a luat decizia de a înfiinţa un Departament pentru Interventii în situaţiile de urgenţă, departament ce urma să fie condus de un secretar de stat. Cine să fie acel secretar de stat, capabil de a gestiona Departamentul, cine altul decât …dr. Raed Arafat. Preluând noua funcţie va trebui să renunţe la cea din Ministerul Sănătăţii. Dacă nu, va trebui clonat, părerea mea.

UPDATE:”Este o oportunitate în faţa căreia nu aveam voie şi nu puteam să spun nu. Responsabilitatea este imensă, îmi dau seama de acest lucru, dar cred că putem face paşi înainte pentru crearea unui model care să trăiască şi care să fie în folosul populaţiei”, a declarat Arafat, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.