DSC_6013.JPGUn  acord bilateral între UMF Tîrgu Mureș și Universitatea  Medicală Wroclaw din Polonia a fost semnat cu ocazia vizitei unei delegaţii poloneze în perioada 22-24 februarie, potrivit  Compartimentului Relaţii Publice UMF.

DSC_6022.JPGDSC_6018.JPGDelegaţia Universităţii Medicale Wroclaw din Polonia a fost reprezentată prin Prof. Jacek Szepietowski – Prorector pe Dezvoltare Universitară, Prof. Małgorzata Sobieszczańska – Decan al Facultății de Medicină şi Kamil Machera – Coordonator al Biroului de Relații Internaționale.DSC_5976.JPGAcordul de colaborare între cele două universităţi vine să completeze lista colaborărilor internaționale încheiate de UMF Tîrgu Mureș cu universități din lume în vederea creșterii calității actului de formare a viitorilor medici și farmaciști și de dezvoltare a cercetării științifice.

DSC_6016.JPG

Cu această ocazie s-au purtat discuții pentru dezvoltare instituțională bilaterală și s-a semnat un acord de cooperare care va permite accesul la resursele educaționale și științifice ale celor două universități.

DSC_6015.JPG

În prima fază a proiectului de cooperare se vor efectua schimburi de experiență pentru practică medicală, independente de programul ERASMUS. În cadrul acestora se va asigura accesul în clinicile și departamentele universitare, iar studenții vor beneficia de cazare din partea universității gazdă.

DSC_6006.JPG

Prin semnarea acordului ERASMUS+ se va permite din toamna acestui an accesul la mobilități pentru studenți, cadre didactice și personal administrativ.

DSC_6006.JPG

Cooperarea științifică se va realiza la nivelul Școalilor Doctorale prin dezvoltarea  de proiecte comune de cercetare științifică, iar în completarea schimburilor de experiență inclusiv pregătirea din cadrul Centrului de Simulare va fi abordată, se arată în comunicatul UMF.

DSC_5991.JPGDSC_6010.JPG