Etichete

, , , , ,


31337837_1908087995878198_8992099107505963008_n.jpgÎntâmplarea a făcut ca într-o zi de primăvară, papagalii din vitrina magazinului Cora din Constanța să asiste la întâlnirea unor corbi albi. Unul venea de la biroul unde prestează în Asigurări, altul venea de la testarea locomotivei hibrid și s-au întâlnit pentru a se cunoaște!

Prima lor întâlnire a avut loc în spațiul virtual, amândoi fiind bloggeri și coautori ai volumului intitulat ”trei” , volum ce fusese recent lansat de Silviu Măcrineanu. O lansare de încălzire la o librărie, la postul de radio și la litoral.tv din Constanța, un fel de pregătire a celei oficiale din luna mai.

Amândoi corbii purtând tricourile imprimate cu sigla Asoc iației Clubul Media Corbul Alb, asociație   patronată de jurnalistul clujean, Szabó Csaba, cu volumul încă mirosind a tipografie, s-au lăsat fotografiați de un trecător.

Marius  Dobrin din Craiova și Silviu Măcrineanu din Constanța s-au bucurat de cunoștință promițându-și să se mai întâlnească și cu alte ocazii pentru a depăna amintiri. Cine ar fi crezut că un oltean și un dobrogean să aibă aceleași idei despre multiculturalitate, despre minoritățile etnice din țară și să elogieze la unison ideea jurnalistului de la Cluj, aceea de a vorbi despre maghiari numai pe românește.

Amândoi fiind pasionați de literatură, de artă, le-a surâs și inițiativa lansată de același jurnalist clujean, aceea de citire încrucișată. Ce ascunde această denumire ciudată? Ceva foarte simplu! Așa cum ați citit cei care ați avut și până acum acest obicei, din operele  scriitorilor americani Faulkner, Hemingway  sau a scriitorului rus Dostoievski, toate  în limba română, tot așa puteți citi operele unor scriitori maghiari traduse  în limba română.  Deasemenea autorii români pot fi citiți în traducere în limba maghiară. Succesul inițiativei lui Szabó Csaba înseamnă recenzia semnată de Silviu Măcrineanu în care subliniază cât de mult i-a plăcut Nero, poetul sângeros scris de maghiarul Kosztolányi, sau chiar entuziasmul jurnalistului Szabó Csaba citind La Medeleni de Ionel Teodoreanu, tradus în limba maghiară.

Pe siteul Comunitatea iubitorilor de literatură/irodalomkedvelők közössége, filiala Bibliotecii  Corbul Alb din Cluj-Napoca, găsiți numeroase exemple de cărți ce ar merita să fie răsfoite de cititori.

Până la următoarea întâlnire, cartea să fie cu voi!