Etichete

, ,


Asset_3154735.jpgCa să păstrăm tradiția, după cumpărăturile zilnice de la Carrefoure. Darina, Timko sau Eldi, periodic trecem și pe la Lidl sau la Kaufland. Că sunt mai aproape de raza mea de acțiune. Uneori facem o vizită și la Auchan, de dragul casei rapide, o adevărată distracție. Dar nu despre asta e vorba acum, ci despre Ajutorul lui Moș Crăciun.

Ajungem la Kaufland, după mișcarea anemică a clienților părea să fie cel puțin ora închiderii, deși mai erau ore bune din program. În magazin, ca după război. Rafturi goale, ambalaje și munți de cutii cu marfă nedescărcată blocau circulația. Am făcut ”inventarul” doar pe sărite, negăsind mai nimic din ce aveam pe listă. Așa cum se întâmplă în asemnea situații, am cumpărat ce am găsit, reușind totuși să fac un scor apreciabil.

Surpriza a venit la casierie. Domnița îi strigă peste capul meu unui ”tovarăș”că nu l-a văzut de ”un kil de ani”, am reținut expresia, nemaiauzită până la etatea mea! Adun marfa, plătesc cu cardul și nu mă-ndepărtez  la doi pași de casierie, când ”tovarășul” ne oprește ca să-i arătăm bonul. ”De ce?” ”Ca să-i fac o poză”!-veni răspunsul omulețului cu ecuson la gât, dar…cu ochelarii în geantă nu aveam cum să-i deslușesc numele și funcția. Așa că va rămâne un mister. Și i-a făcut două poze, pe bucăți, fiind lung bonul. Apoi văzându-ne nedumerirea, a mai adăugat: ”verificăm casierița”. Povești de adormit copii….?!

Acasă am văzut că pe bonul fiscal scria că magazinul e ”Ajutorul oficial al lui Moș Crăciun”! Așa deci, elful verifica încasările. De pe bonurile lungi. Că nici înainte, nici după noi n-a mai cerut bonul de la nimeni.