Cu asta ar fi trebuit să încep de fapt. Cu pregătirile de nuntă. Să faci rezervare la restaurant cu aproape doi ani înainte de eveniment, ai impresia că ai la dispoziție o eternitate ca să te pregătești! Îți propui și o cură de slăbire, dar în prima fază te mulțumești cu constatarea că ar fi mai simplu să mai crești vreun metru-doi, sau …patru, și ai ajunge la greutatea ideală. Dar mai e mult până la nuntă, așa că regimul poate să mai aștepte!

My son care mă cunoaște îndeajuns de bine, a început să-și facă griji. Nonconformista de mine nu cumva să-l fac de minune! Odată pentru că s-ar putea să ajung cu întârziere, dacă am întârziat la propria mea nuntă, n-ar fi exclus nici asta! Dar cel mai mult îl îngrijora aparenta mea nepăsare față de pregătirea ”echipamentului de gală”. Pentru că acolo nu mă pot prezenta într-un tricou, blugi și adidași, cum mi-ar plăcea mie. Că va trebui rochie de seară, că va fi nuntă de noapte! ”Tot tragi de timp și parcă te văd cum fugi în ultimul moment și-ți cumperi ceva de la chinezu!” M-am și văzut înțolită, mândrindu-mă într-o rochie de casă, evident chinezească ”made in Turcia!”

Și ca să nu-l mai stresez, i-am promis solemn… ”se rezolvă!” Ușor de zis…Așa că m-am apucat de arat netul, drept urmare pagina mea de socializare s-a umplut cu fel de fel de reclame, case de modă, magazine online, rochii și sandale, pantofi și poșete. Am găsit un site și acolo o rochie pe care aș fi purtat-o cu tot nonconformismul meu. Părea perfecă și cu cât o priveam mai mult cu atât mai mult îmi plăcea.

Cu imaginea ei în cap, m-am dus la un magazin de haine prin vecini și …m-am îngrozit! Niște rochii împodobite cu paiete, atât de încărcate de păreau veste antiglonț peste rochia lungă. Erau și câteva rochițe simpatice, în clasificarea mea considerate normale, dar erau…rochițe!Am dezbătut problema cu vânzătoarea, destul de săritoare cu …încetinitorul, așa că am rămas să aștept sosirea noului colet din Polonia, acolo sigur voi găsi ceva pentru mine.

M-am întors acasă și am continuat dezbaterea problemei cu vânzătoarea din celălalt capăt al țării. Am ales rochia, Am făcut niște măsurători și am cerut time out!