Etichete

, , , , ,


În orice rău e și un bine. Chiar și în perioada ”virusată,” care ne-a stresat doi ani și ceva, ca apoi să rămână în stand by până la noi ordine, a fost și ceva bine! Pot pentru ca să îndrăznesc să afirm că au fost chiar mai multe lucruri bune.

De pildă: purtând masca, neciopliții n-au mai flegmat pe stradă! Fumătorii n-au mai defilat cu țigara în mână. Pofticioșii n-au înfulecat langoșul în mijlocul de transport în comun…și lista e deschisă.

De ani de zile vorbim de digitalizare, în timp ce batem pasul pe loc! Grație stării de alertă am putut solicita și primi rețeta online de la medicul de familie! Deasemenea online am trimis-o mai departe la farmacie! Online am făcut programare la analize de laborator, rezultatele le-am primit deasemenea online!

Cumpărăturile de la supermarket, online! Dacă am fi avut siteuri făcute de profesioniști ar fi mers totul șnur, dar și cu poticnelile de rigoare, am jubilat pentru fiecare comandă!

Cel mai haios a fost la reînnoirea actului de identitate. Toate documentele expirate în perioada stării de urgență (alertă) puteau fi reînnoite după o programare online. Cel puțin așa zicea o postare pe siteul instituției. Bineînțeles siteul n-a funcționat în ziua respectivă, așa că m-am dus direct la sediu. Funcționara era liberă, dar fără programare nu se poate! E peste putință!

Trebuie să mă programez telefonic, îmi zice. Dar… din moment ce nu sunteți ocupată, sunt aici cu toate cele necesare, de ce să…Nici nu mă ascultă. Rupe o bucată de hărtie, scrie niște cifre și mi-o dă cu un gest ce nu suportă nicio reacție. Tastez numărul: O voce feminină îmi răspunde de după o perdeluță. Facem un schimb de întrebări și răspunsuri. Obțin un număr și ora de programare. Nu-mi revin din mirare că o și văd pe funcționara mea revenind la ghișeul de unde tocmai fusesem expediată și… Eu urmez!

O căruță de documente, vechiul card de identitate, declarație pe propria răspundere că e așa cum zice ea…Nu știu de ce nu-i venea să creadă că actul de vânzare – cumpărare îngălbenit de vreme e chiar originalul!

În concluzie, în orice rău e și un bine!