Etichete

,


Stăteam de povești într-o zi cu o tânără doamnă, foarte importantă, datorită funcției pe care, vremelnic, o ocupa. Subiectul arzător la ordinea zilei fiind pandemia, anul trecut, am schimbat câteva opinii discrete. Involuntar, dar cu urechile ciulite, au asistat încă două matroane. Ar fi vrut să pară discrete, că nu au treabă cu poveștile noastre, dar expresia ”nevaccinată” le-a atins precum trăznetul. Amândouă, simultan s-au retras în sfera lor de vaccinate cu trei doze, în așteptarea boosterului!

Și cum povesteam noi așa, am amintit de expresia care m-a fermecat încă de la începutul pandemiei. După cum v-am mai spus, iubitorii de statistici știu că cetățenii au fost împărțiți în confirmați, testați, suspecți, internați, (la boli infecțioase sau la secția de ATI-anestezie și terapie intensivă), externați, izolați, reinfectați ….și acum vine expresia, care mi-e atât de dragă. ”Vindecați conform legislației în vigoare!”

Așa o categorie doar grupul acela strategic putea să ghicească. Zic eu. Bolnav asimptomatic. Sănătos cu simptome. Externat după 14 ( 10 sau mai puține ) zile, la cerere, sau pur și simplu pentru că era vindecat, dar nu oricum! Ci ”conform legislației în vigoare!” Fac umbră pământului de ceva vreme, dar boală de care scapi ”conform legislației în vigoare”, încă n-am auzit!

Știu că nu vă vine să credeți, de aceea redau un astfel de comunicat, în care scrie negru pe alb…

”Până astăzi, 8 martie, în județ au fost confirmate 60.803 persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Față de ziua precedentă, (7 martie) au fost înregistrate 41 de cazuri noi de coronavirus. Distinct de cazurile noi confirmate, 7 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Potrivit informațiilor DSP 110 persoane confirmate pozitiv sunt internate azi în județ.

Până la această dată, 56.893 persoane s-au vindecat (numărul cuprinde persoanele externate din spitalele și cele izolate la domiciliu și declarate ”vindecate conform legislației în vigoare”). În plus față de acestea, 2.690 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 1.081 de persoane au fost externate la cerere.

4 persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19.

Până acum, 1.852 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județ.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 165 de teste RT-PCR și 876 de teste rapide antigenice.

778 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 571 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Amatorii de calcule, ce ziceți?

60.803 (confirmați)-56.893 (vindecați)=3910 confirmați

3910 confirmați-1.852 decedați=2058 confirmați dintre care 2690 confirmați, dar asimptomatici externați plus 1081 externați la cerere ( internați nu știm pe ce bază), plus 778 confirmați puși in izolare.

Pierduți cifre!

PS. ( încă nu s- a interzis mirarea, nu-i așa?)