Etichete

, , ,


Mă descurc binișor în câteva limbi străine, dar niciuna nu mă ajută prea mult în comunicarea cu Noir. Numele trebuie înțeles ”negru” în franceză, deși ar putea fi cel cu numărul 9 de pe tricou, dacă am asculta cu urechea setată pe limba română. Pentru limba română apăsați tasta 1.

Noir e un pisoi extrem de inteligent.

După o zi jumate în care n-a dat niciun semn de viață, a revenit urcând scările în mare viteză și vorbind într-una.

Când intră scoate un Miau scurt, cu ultimul sunet abia schițat. Face turul de onoare pe la picioare, deobicei tăcut, probabil se concentrează la numărătoare. Cel puțin trei tururi pe o parte, trei pe sens invers. O fi el pisoi, dar probabil amețește și el!

Când mănâncă, e clar. La masă nu vorbim! Asta nu-i greu de tradus. Apoi se întinde de mă mir ce fel de coloană o fi având? Ba se face ghemotoc, cât o minge de handbal, ba se lungește de aproape ajunge la masă!

Îi zic să aștepte, se așază și așteaptă. Orice zăngănit de pungă îi trezește interesul, crezând că e vreun plic cu mâncare pentru el!

Golesc hrana umedă în farfurie, dar abia reușesc s-o așez pe jos că se repede cu disperarea unui flămând peste ea plescăind pe un ton universal. Înțelegând că toată porția îi aparține, că nu e niciun pericol se așează gospodărește și ….ștrege farfuria.

Mai dă o tură pe la picioare, mai verifică farfuria…știe că nu i-am pus decât jumătate de pachet, așa că așteaptă și restul.

  • Mai vrei, Noir?
  • Miau. Adică vreau.

Abia după ce a dat gata farfuria verifică locurile de culcare. Ca unul cu pretenții și pile…le ia la rând. Canapeaua? Fotoliul? Scaunul directorial? La soare pe balcon? Mai bine în dormitor…

Se uită la noi pe rând și zice ceva. La lecția asta am lipsit. Nu știm ce vrea. Și atunci decurgem la varianta prin eliminare. Un căpăcel de ”latte”. Bingo! Îl bea , face turele pe la picioare și mai zice ceva.

Dacă e vorbăreț, asta e. Mai încercăm.

  • Vrei să faci nani, Noir?
  • Miau.

Ne privește lung și în căpșorul lui ne categorisește: Ăștia nu prea vorbesc limbi străine!

Încercăm varianta cu ușa.

  • Mergi pa, Noir?

Dacă e indecis, se oprește la distanță respectabilă de ușă, ori îmi întoarce spatele ca să fie bine înțeles. Dacă se decide, iese și călcând agalae zice: paaaaaa!

Expresia cea mai nouă e de azi. După un somn luuuung, odihnitor, după gustare, după tentativa cu latte, s-a tot învârtit, ne-a privit pe rând. a zis ceva…n-am înțeles. Clar că de data asta ne-a crezut niște proști!

Apoi i-a venit ideea salvatoare:

  • Miauuuuuuu! Pe un ton ridicat de până și el s-a mirat. Asta am priceput! A vea omul o treabă pe afară și noi l-am reținut!

A ieșit și gata.

Doar seara a mai venit înapoi. O cină ușoară și …Paaaaaa! Până dimineața.

Așa se învață pisiceasca!