Etichete
Se întâmplă ca în urbea noastră mică să existe două străzi a căror denumire să conțină substantivul ”martiri”. Într-un capăt al orașului se află un monument dedicat revoluționarilor complotului anti-habsburgic executați în 1854. Monumentul cunoscut sub denumirea Secuilor Martiri a dat și numele străzii.
Cealaltă stradă, în capătul opus al urbei se numește Evreilor Martiri, în amintirea evreilor care au fost deportați din curtea unei fabrici de cărămidă din acea zonă.
Potrivit DEX ”Persoană care a avut de îndurat suferințe, chinuri îngrozitoare sau moartea pentru ideile, convingerile sale.” se numește martir.
Firma care se ocupă de transportul local, chiair așa se numește, nu știu de unde o fi având angajații, mai ales cei care au descris cu mult entuziasm ruta unui autobuz ce face legătura între un anumit nod de circulație și zona de agrement zis Platoul Cornești.
Se vede că habar nu au de oraș. De când au aterizat în urbe, nici n-au mai părăsit birourile! Altfel ar ști că n-ai cum să ajungi din Piața Panov ( zona centrală) la Evreilor Martiri (cartier Tudor) și de acolo direct la Platoul Cornești.
Mergând pe varianta că au confundat martirii, să zicem că ar putea ajunge ocolind centrul pe strada Secuilor Martiri, de acolo pe serpentinele vechi eventual, ar avea șanse să ajungă la Platoul Cornești.
Aștept acum să-mi explice cineva, ce a vrut să spună autorul?
