Să nu-mi ziceți că aș fi nostalgică! Nu sunt. Atâta doar că nu m-am ramolit într-atât încât să nu-mi aduc aminte de vremurile când orice știre trebuia verificată și reverificată, ca nu cumva să publicăm o informație falsă! Exista și pe atunci nevoia de a da primul știrea! Cu toată graba, am respectat regula, ca nu cumva să ajungă vreunul nevinovat în paginile ziarului! A existat dreptul la replică și a existat erată, a existat recunoașterea gafei, dacă în ciuda tuturor măsurilor de precauție, tot s-a strecurat vreuna.

Aseară însă…

Din reacția cântărețului de manele declarat decedat de un post de televiziune, nu mi-a fost greu să-mi dau seama de gafa uriașă comisă de un jurnalist. Nu am văzut emisiunea, dar liveul transmis de omul necăjit nu necesita prea multe detalii.

Dincolo de lipsa de profesionalism-din păcate devenit ceva obișnuit, m-au deranjat comentariile la postările de pe pagina de socializare.

Atât de insensibili am fost oare și înainte sau avem de -a face cu efectele adverse ale ultimilor doi-trei ani?

Omul suferind, aflat în spital, află de la tv că tocmai decedase. Că așa au vrut mușchii unuia. Vestea unui deces bulversează. Nu și pe unii internauți. Până și animalul de companie reacționează la suferința stăpânului, la pierderea lui, dar postacii noștri nu sunt capabili decât de o miștocăreală ieftină!

Dacă mi-ar fi zis că au glumit de bucurie când au aflat că știrea a fost falsă și de fapt cântârețul trăiește, tot ar fi fost deplasate comentariile! Atâta lipsă de empatie, atâta ură…nu găsesc expresia potrivită! M-au frapat ”poantele” unor ”prieteni virtuali” despre care aveam o părere mult prea bună…

Nu înțeleg pur și simplu ce se întâmplă cu noi! Nu sunt manelistă, ieri l-am urmărit într-un live pentru prima oară în viața mea pe artistul Florin Salam. Live după live încerca să dezmintă știrea. Coerent și logic și- a expus părerea, deși în situația în care se afla, nu știu câți ar fi reacționat la fel de decent?

S-au legat de numele omului, făcând glume proaste, mergând până la apropouri la cele sfinte…Scuza unora era că s-a glumit și despre alții și nu s-a burzuluit nimeni pentru asta! Alții fiind vii, bine -mersi. În cazul manelistului s-a creat un val de ceață, nimeni nu știa ce să mai creadă. Cine minte? Cine spune adevărul?

M-a frapat lipsa de empatie a super credincioșilor, care se calcă în picioare să fie primii la pupat moașțe, care schițează cu mișcări amețitoare semnul crucii din autobuz, de la volanul mașinii, din strada vecină de cum zăresc turla bisericii și acum, în ajun de sărbătoare rămân insensibili la suferința aproapelui!

Prea vast e subiectul. Mă opresc aici.