Nu e fake-news. E părerea mea despre cei care trăiesc printre noi, sunt aleși de noi, deși habar nu au pe ce planetă trăiesc. De pildă, consilierii locali care au votat actele necesare pentru acordarea ajutoarelor de încălzire și pentru suplimentul de energie. Este vorba de perioada 1 noiembrie 2022-31 martie 2023.

Cei care vor aceste ajutoare au de îndeplinit 12 cerințe.

Din primele două puncte ne dăm seama că avem de a face cu extratereștrii. Dacă omul completează o cerere tipizată pe propria răspundere privind componența familiei și veniturile acesteia la punctul 2 de ce îi mai ceri actele doveditoare în copie xerox, încălcând GDPR-ul? (certificate de naștere ale copiilor, certificatul de căsătorie, permis de ședere sau pașaport)

Actele doveditoare pentru toate sursele de venituri.

Copie de pe contractul de vânzare/inchiriere locuință și extras CF (vreo 40 de lei!)

Adeverință de la Asociația de locatari, (poate n-a zis corect numărul de persoane!)

Încă nu-i gata! Mai trebuie o adeverință Serviciul Fond Funciar și Registru Agricol al Municipiului Târgu Mureș privind terenurile și animalele aflate în proprietate, apoi de la Direcția Impozite și Taxe Locale a Municipiului Târgu Mureș privind clădirile și mijloacele de transport aflate în proprietate, după care un rând de copii: ultima factură de gaz, de energioe electrică( despre care se știe că n-a prea apărut încă), apoi de pe talonul mașinii ( care mașină?)și acum țineți-vă tare: extras de cont bancar?? sau pe propria răspundere dacă are economii mai mari de 3000 de lei. Și alte acte …

Cu puțin noroc, solicitantul reușește să adune toate actele doveditoare înainte de primăvară! În comunicat nu se precizează, dar nu-i exclus că e nevoie și de un dosar cu șine!

Ca să nu muncească degeaba, ar fi indicat să verifice mai întâi lista BUNURILOR care îl pot exclude de la primirea ajutorului!

Aici avem 4 categorii de criterii, în total 11 puncte. Dacă mai are o anexă pe lângă casă, un pic de teren (peste 1000mp urban și 2000 mp extratravilan), autovehicule mai noi de 10 ani sau mai vechi de 10 ani, cu sau fără remorcă, șalupe, bărci, tractor, moară de cereale, gater, aflate în stare de funcționare-apoi niște calcule despre recolta, animale și păsări valoarea lor să nu depășească 100 de euro, la persoana singură și 2500 euro pentru familie.

Dacă solicitantul deține chiar și unul dintre bunurile de mai sus, adio ajutor!