Etichete

, , ,


Nici nu s- a risipit ecoul ultimelor taste bătute cu hotărârea dată de autoritățile locale și s-au și format cozile în fața primăriilor! S-a dat startul la plata impozitelor și taxelor locale!

Știrile televiziunilor au prezentat deja primele imagini cu seniorii capitalei, zgribuliți de frig, sosiți cu noaptea în cap ca să prindă loc la ghișeele unde se încasează dările către stat.

Imagini penibile. În secolul XXI, în plină derulare a proiectului pentru Digitalizarea României!

Eu înțeleg că seniorii nu se pot dezobișnui încă de statul la cozi. Că nu toți au acces la un calculator. Că nu toți se descurcă cu romgleza, că se rătăcesc prin hățișurile lumii virtuale, ba mai mult, poate că nici nu-și primesc pensiile pe un card bancar! Nu au nici adresă de poștă electronică. Și atunci ce le rămâne de făcut decât statul la coadă. În speranța bonusului de 10% la achitarea integrală a dărilor înainte de 31 martie!

Și cum se gândesc? Vin la prima oră, că mai târziu nu mai apucă număr de ordine, că se termină programul…și ajung sute de seniori, toți la aceeași oră! Și nu vin ca să ceară! Vin să dea bani! Pentru locuința proprietate personală, pentru terenul de sub bloc, pentru habitat, pentru salubrizarea localității…

Să nu credeți că printre seniori…nu se află și mai tineri, care n-au încercat încă plata pe platforma www.ghiseul.ro 

Platforma oferă posibilitatea contribuabililor să vadă ce anume plătesc integral sau parțial. Taxe, impozite sau chiar amenzi. Plata se face cu cardul bancar, iar dovada plății se primește la câteva minute de la efectuarea plății.

În țară sunt în jur de 1000 de instituții înrolate pe platforma ghiseul.ro. Avem 1.553.684 utilizatori activi. Din 1 ianuarie 2023 au fost efectuate 516.408 tranzacții, fiind colectați 171.365.474,12 lei.

Pentru autentificare pe paltforma ghiseul.ro persoanele fizice trebuie să aibă nume de utilizator și parolă. Datele de acces pot fi solicitate online, folosind cardul bancar, doar de către persoane fizice.

Pentru plata amenzilor nu sunt necesare date de acces (utilizator și parolă).

Dacă știți ce sume aveți de plată, puteți plăti fără autentificare și fără să puteți verifica detaliile taxelor și impozitelor. În cazul în care aveți de plată amenzi, veți completa rubricile despre amendă, cu CNP -ul persoanei care face plata sau CUI dacă e Persoană Fizică Autorizată.

La fel se procedează și la plata contravalorii unui pașaport, a permisului auto/sau Certificate de înmatriculare ori Autorizație provizorie, deasemenea la plata contravalorii plăcuțelor de înmatriculare.

Deci e floare la ureche! Bani să aveți pe card!

UPDATE: pe 26 ianuarie a fost lansaă aplicația pentru MOBIL ghiseul.ro

poate fi descărcată de pe GOOGLE PLAY sau de pe APP STORE

  • se pot plăti peste 4000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite.
  • comision 0
  • urmează o nouă funcționalitate în câteva zile: eliberarea cazierului judiciar