Etichete

, , , , , ,


Dacă e joi, e ghid în bucătărie. Știu că vă surprinde, dar dacă eu nu-mi revin încă, n-am ce să zic. După trei încercări în care am urmat cu strictețe indicațiile unei rețete de CHEC cu lămâie….eșuate toate trei…

Dar să vă reamintesc că rețeta de Chec era destinată unui aparat de făcut pâine, meseriaș de felul lui, pe nume Tefal. Pâinea-mică, mare, franțuzească sau normală, cu semințe sau cu ciocolată, indiferent cum s-ar numi iese nemaipomenit de bună.

La fel de bun se face și aluatul pentru pizza, pentru gogoși sau plăcinte.

De ce n-ar ieși la fel de bun și checul? Mi-am zis și am perseverat. Am urmat rețeta cu sfințenie. Am cântărit ingredientele, am făcut calcule de matematică superioară pentru a nu greși greutatea celor trei ouă și tot așa de la primul până la ultimul ingredient.

Rezultatul?

Un fel de lava cake-pe galben! Adică jumătate comestibilă, o parte lava și restul lipit de capacul aparatului.

Încercarea de ieri în schimb…se apropie de perfecțiune!

Recunosc…a fost o coproducție. Fără ajutorul bucătarului meu personal, nu cred că m-aș putea lăuda cu această performanță.

Iată cum am procedat: în cuva aparatului am băgat 200g iaurt grecesc (o cutie de 150g plus o lingură mare de Danone), o jumătate de pachet de unt ”normal” topit și răcit, 3 ouă de găină, 300 g de făină amestecată cu 1 praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 1 vârf de cuțit sare și 225 g de zahăr. Știu că ar trebui să fie CHEC de lămâie, dar coaja e tratată, deci nu vreau, iar zeama de lămâie de trei ori mi-a stricat rețeta, așa că…

Am căutat din meniul aparatului programul 10 pentru CAKE și…am așteptat primul fluierat, semn că aș putea adăuga bucățele de ciocolată, stafide, rahat sau …nimic. După 105 minute aparatul a fluierat scurt de trei ori și s-a oprit!

Iată ce a ieșit, după ce s-a răcit îndeajuns, de l-am putut felia. Un parfum apetisant și un gust demențial!

Scuze, celor care sunt la dietă vă zic să nu vă uitați!