Etichete

, , , ,


Circulă o legendă urbană pe la noi, potrivit căreia ar fi existat cândva un polițist atât de exigent încât n-a iertat-o nici pe consoartă-sa când aceasta a traversat neregulamentar strada.

Legenda s-a păstrat până-n zilele noastre, în schimb au cam dispărut polițiștii. Ori nu stau la vedere, ori lucrează ”de acasă”.

Nu știu pe la alții cum e, dar la noi sunt atâtea mașini încât traversarea străzii seamănă cu un sport extrem. Acolo unde sunt semafoare-care și funcționează, cu puțină atenție te poți retrage la timp din calea unui șofer grăbit, care trece ca glonțul pe verdele pietonilor! Dacă ești atent și nu te crezi nemuritor pe ”zebră”.

Dimineața. la prânz și seara, se formează coloane de mașini, privind doar înainte poți jura că ești pe DN1, spre Comarnic!

Ar trebui disciplinați șoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc, care nu respectă regulile de circulație…dar și pietonii care se avântă în trecerea străzii fără să se asigure.

Deși subiectul e inepuizabil, mă opresc aici. Credeam că scriind voi putea uita imaginile horror de la un accident rutier în care un pieton și-a pierdut viața.

Aveți grijă de voi!