Etichete

, ,


Cititorii fideli ai cotidianului Zi de Zi îşi amintesc cu certitudine de o rubrică intitulată „Să ne cunoaştem elitele!” În cadrul ei au fost prezentaţi în jur de 100 de elevi din judeţul Mureş care au obţinut medalii şi diplome la olimpiadele şcolare în ţară sau peste hotare.

Unul dintre aceşti elevi, Halaţi Cătălin-Mihai, s-a remarcat prin performanţa de a fi obţinut 90 de diplome în 9 ani şi jumătate de şcoală, terminând fiecare an cu media 10.

Toate acestea se întâmplau prin 2009…

 Veşti bune prin poşta electronică

 Zilele trecute am primit un e-mail. „Sunt Halaţi Cătălin-Mihai, fost elev la Grupul Şcolar „Petru Maior” din Reghin, ştiu că v-am promis să vă ţin la curent cu evoluţia mea, dar din păcate până acum nu am avut ocazia s-o fac. În prezent sunt student la Facultatea de Ştiinţe Aplicate din cadrul Universităţii „Politehnica” Bucureşti şi am terminat primul an universitar cu media 10 la toate examenele”, îmi scria cu reţinută mândrie, „elita mea”!

M-am bucurat de reuşita lui Cătălin. Mi-am amintit de vorbele dirigintei lui, prof. Lidia Birthler: „Cătălin este de o modestie ieşită din comun, cu  o putere de muncă datorită unui program bine organizat, este un elev care ştie că notele sunt recunoaşterea cunoştinţelor şi a atitudinii sale faţă de obiectele de studiu.” Ce ar mai trebui adăugat?

Inclinaţie moştenită

 Întrebat fiind despre secretul reuşitelor sale, Cătălin crede că în cazul lui familia a avut o mare importanţă. „Familia este foarte importantă pentru mine. Părinţii mă susţin mereu, mama, Halaţi Maria, este profesoară de informatică şi educaţie tehnologică, ea fiind cea care m-a ajutat în clasele mici să obţin performanţe, iar tata, Halaţi Marin, este inginer proiectant. De la ei am moştenit inclinaţia spre materiile exacte: matematica la care am obţinut primele performanţe, fizica, materia cu cele mai mari performanţe şi informatica,” afirmă studentul de azi.

Medalie bronz şi diplome

Aşa cum şi-a propus cândva, el a ales să urmeze o facultate care le îmbină pe toate trei. Principalele performanţe le-a obţinut şi în primul an de studenţie, tot la matematică! La Concursul Naţional de Matematică pentru Studenţi, „Traian Lalescu” de la Constanţa a obţinut premiul întâi, iar la SEEMOUS (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students) din Blagoevgrad din Bulgaria a obţinut medalia de bronz. Acest concurs ar fi echivalentul universitar al Olimpiadei Balcanice, aflăm din explicaţiile lui Cătălin, care a obţinut şi o Menţiune de Onoare la IMC, (International Mathematics Competition for University Students), tot în Bulgaria, acesta fiind cea mai puternică competiţie de matematică la nivel universitar, echivalentul Olimpiadei Internaţionale de Matematică.

Fizica, aleasa pentru viitor

„La fizică am obţinut locul 3 la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti din cadrul Politehnicii şi locul 4 la Concursul de Fizică Generală pentru Studenţii în Inginerie „Ion Agârbiceanu”, fizica fiind ramura în care vreau să mă specializez în viitor şi colaborez cu profesori din cadrul Departamentului de Fizică al facultăţii”, a mai scris Cătălin, exprimându-şi speranţa că noul an universitar îi va aduce rezultate la fel de bune.