Etichete

, , ,


masina_sant_63121400Vestea că tinerii sub 30 de ani vor plăti asigurări auto mai scumpe decât cei care sunt consideraţi mai cumpătaţi, depăşind această vârstă a teribilismelor, a cam burzuluit spiritele. Părerea mea e că nici taxele mai mari, nici limitatoarele de viteză şi nimic pe lumea asta nu îi va face pe „urechile verzi” să priceapă la ce riscuri se expun şi la ce îi condamnă pe alţii fără nicio altă vină decât a se găsi la un moment dat în calea acestor nesăbuiţi!
Dovada? În doar patru zile, pe drumurile mureşene s-au întâmplat câteva accidente mai uşoare, ce puteau fi evitate, iar în ultimul, azi dimineaţă, un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa!
4 Aprilie:
Tânăr de 18 ani din Câmpeniţa, pe DN 15E, în localitatea Ceuaşu de Câmpie, pe fondul vitezei excesive într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului. În urma accidentului, o tânără, de 18 ani, din localitatea Dumitreni, care se afla în autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare.
Tânăr de 19 ani din localitatea Căpuşu de Cîmpie,pe DJ 152 A, în localitatea Nazna, pe fondul nepăstrării unei distanţe de siguranţă, în mers a tamponat din spate un alt autoturism, condus de un bărbat, de 38 ani. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat în şanţul din partea stângă a direcţiei de mers. În urma accidentului, o tânără, de 22 ani, care se afla în autoturism, a fost rănită uşor. Aceasta nu purta centura de siguranţă.
Un bărbat care circula cu un ATV pe DJ 151D, din direcţia Găleşti spre Acăţari, a fost oprit în localitatea Acăţari, unde s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere. Cercetările continuă.
Un bărbat de 37 de ani conducea un autoturism înmatriculat în Polonia, la intersecţia străzilor Sergent major Ionel Giurchi cu strada Verde, din municipiul Tg. Mureş pe fondul neacordării de prioritate auto, a intrat în coliziune cu un motociclu, condus regulamentar de către B.I., de 58 ani, tot din Tg.Mureş, care circula pe sensul opus de mers. În urma accidentului, conducătorul motociclului a suferit leziuni corporale uşoare.
Din aceste exemple rezultă că inconştienţa nu depinde de vârstă! Nerespectarea regulilor de circulaţie costă mai mult decât asigurarea!