Etichete

, ,


video-o-ploaie-torentiala-inundat-centrul-sighisoarei1369383001Am văzut în urmă cu câţiva ani buni, era unul dintre multele conflicte armate ce vizau Israelul. Sirene şi bombardamente în  toată regula. Israelienii de la mic la mare ştiau exact ce au de făcut. Noi bifăm exerciţiile de pregătire  pe hârtie şi atât! Ferească Ăl de sus ca să fim nevoiţi să testăm „cele exersate” pe viu! După un caz real am face controale, verificări şi sancţiuni, ca după nenorocirea de la Clubul Colectiv!

În caz de atac aerian, cel puţin pe vremuri, auzind sirena de prealarmare oamenii îşi luau gentuţa de supravieţuire dacă erau acasă şi se duceau în subsol, dacă se aflau pe drum se duceau la primul adăpost antiaerian şi aşteptau să audă sunetul ce anunţa sfârşitul atacului aerian! În zilele noastre subsolul tehnic al blocurilor de locuit au fost transformate în boxe-debarale-pivniţe, care locatar cât spaţiu a reuşit să ocupe. Nu ştiu dacă am găsi căutând cu lumânarea ziua-n amiaza mare, 2-3 persoane care să aibă mască contra gazelor! Pivniţe mai găsim! În oraş au fost buncăre, dar nu cred să mai existe! Ar fi bine să mă-nşel.

Vă puteţi imagina ce harababură iese, dacă populaţia habar nu are de semnificaţia sirenelor? Până află de la „aparatele de radio care trebuie să rămână deschise” în situații de urgență  de ce au de făcut?

Şi nu e vorba doar de atac aerian! Poate fi o calamitate naturală. O inundaţie ca în ’70 când tata s-a dus cu barca până la etajul I într-un bloc din Aleea Carpaţi! Sau un cutremur, ca în ’77…

Cum va reacţiona populaţia? Ce vor povesti după eveniment autorităţile?

Căci după război, mulţi viteji se arată!

 

Sursa foto Citynews