Etichete

, , , ,


download.jpg

Cum o fi în alte zone ale țării, nu am informații, dar știu că în spațiul mirific al județului Mureș, unii dintre concetățenii noștri se plictisesc peste poate! Și atunci lansează câte o postare pe pagina de socializare și se delectează citind comentariile, care nu întârzie să apară.

Zilele trecute cineva a lansat  un mesaj plin de indignare că la o asociație de locatari se va sista apa din cauza restanțelor. Citez: ”Nu-i prea înțeleg pe ăștia de la apă. Cică de mîine ne va fi tăiată apa din cauza restanțelor. Apa asociației. Dar noi de exemplu n-avem restanțe, și multe alte familii nu au. Atunci noi de ce rămînem fără? Și de ce avem contoare separate?” Am încheiat citatul. Nu știu cine e indignatul, dar după ortografia folosită, bănuiesc că o fi din sudul țării. Ori a trecut recent Carpații. Forțe noi, în slujba cărcotașilor autohtoni.

Ca să se liniștească spiritele, le reamintim: că de la data emiterii facturii până la data  scadenței factura se plătește fără penalizări.  După data scadenței  timp de 30 de zile calendaristice  se calculează și dobânda conform legii până la achitarea obligațiilor, iar în caz de neplată, în termen de alte 15 zile calendaristice se întrerupe furnizarea apei, dar numai după o notificare scrisă.

Iată și explicația de la Compania Aquaserv, furnizorul de apă din Mureș.

”Vă informăm că, neachitarea facturii în termenul de 30 de zile calendaristice de la data scadenţei înscrisă în colţul din dreapta sus, atrage după sine dobânzi de întârziere, egale cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare, stabilite conform reglementărilor legale în vigoare, conform art. 31 alin.7 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr.241/2006, republicata. Dobânzile se datorează începând cu prima zi după data scadenţei înscrisă pe factură, pâna la data achitării integrale a facturii. Totodată precizăm că, potrivit dispoziţiilor art. 31 alin.7¹ din Legea nr. 241/2006 republicata, factura individuală pentru serviciul de alimentare cu apă si de canalizare constituie titlu executoriu respectiv dispoziţiilor art.32 din aceeaşi lege, neachitarea facturii în termenul de 30 de zile calendaristice de la data expirarii termenului de plata, duce la sistarea furnizării serviciilor de apă şi de canalizare. Factura prezentă constituie somaţie de plată înainte de sistare, măsura sistării urmând a se materializa în 15 zile calendaristice, prin notificare scrisă, conform prevederilor contractuale.”

Astfel cel care se simte cu musca pe căciulă, să-și achite consumul. Ceilalți, pe loc repaus! Sau…joc de gleznă!

Că Aquaservul are site oficial, e bine, că aplicația de chat funcționează după ce un funcționar va fi liber, după o așteptare de 00.00 minute, căci momentan toți operatorii sunt ocupați…nu prea e bine!

Al doilea subiect de distracție e mai complicat, așa că îl las pe data viitoare!