Etichete

,


download.pngAm primit un email de la Zaharia Radu, membru al organizației AIESEC din Tîrgu Mureș, în care mă anunța despre o faină oportunitate numită Global Host.

Global Host oferă posibilitatea de a găzdui pe timpul verii, timp de 6 sau 8 săptămâni, voluntari din alte țări. Global Host poate deveni cel care completează formularul online de pe https://aiesec.ro/global-host/. După aplicare, acesta va  fi contactat de un reprezentant AIESEC pentru a stabili o întâlnire, în vederea selectării voluntarului potrivit.

Care sunt avantajele?

” În primul rând, faci o faptă bună, deschizând ușa casei tale unei alte culturi, pe care vei reuși să o cunoști îndeaproape fără ca măcar să pleci de acasă.

În al doilea rând, poți încerca preparate culinare din țara respectivă și în același timp să îl înveți pe celălalt cum să gătească mâncare tradițională din țara noastră. Poți învăța cuvinte din limba maternă a acestuia și să îi fi ghid prin oraș, întrucât un om străin are o altă perspectivă asupra arhitecturii și al celorlalte elemente culturale și te poate face atent la cele mai mici detalii.

Nu în ultimul rând, vei lega o prietenie de durată, putând la rândul tău să mergi în vizită, deoarece vei avea un prieten acolo care îți va fi ghid, dar și gazdă, răsplătindu-ți în acest fel serviciul pe care tu i l-ai făcut pe perioada șederii sale în România.”, explică Radu  avantajele Global Host.

Posibilitatea de a trăi o experiență internațională, de a descoperi culturi noi și de a învăța limbi noi fără să trebuiască să pleci în străinătate sunt deasemenea avantaje ale Global Host.