Etichete

, , , ,


De atâtea ori am auzit cum să ne ferim de cei care strănută sau tușesc încât fără să-mi dau seama am dezvoltat un pilot automat în mine, care reacționează, din instinct de autoapărare, instantaneu la orice hapciu pe o rază de o sută de metri! Sau și mai mult!

Încă la început de pandemie, când îmi făceam norma de pași pe mini stepperul de pe balcon, pe strada vecină un tip a slobozit un hapciu atât de sănătos de s-au cutremurat toate geamurile în jur. N-am mai respirat un timp, de teamă să nu fi ajuns la mine stropii care au o viteză așa și pe dincolo! Omul, evident, nu purta mască!

Zilele trecute, iară. Într-un spațiu generos, deschis și bătut de soarele care ar fi trebuit să ucidă virusul, dar l-a lăsat în pace, și pe deasupra îi face pe cei care vin de la umbră să strănute, m-am intersectat cu o persoană de sex feminin ( era să zic doamnă).

Da. A strănutat spre disperarea mea! Și nu avea mască și nu știu cât a putut opri din secreții cu dosul mâinii…Pilotul meu automat s-a panicat de -a binelea de data asta! May day -May day ! am închis iute nările și am supraviețuit cumva fără să respir până pe malul celălalt!

Bănuiesc că nimănui nu-i place să i se scuipe în gură, dar pe mine mă extermină până și gândul!

Meditând la nemurirea sufletului și la alte asemănătoare gânduri, mi-am amintit că de mai bine de șase luni, cu foarte mici excepții, n-a mai tușit nimeni, n-a mai strănutat nimeni! Nu s-a mai auzit sirena ambulanțelor, n-au mai fost dâre albe lăsate de avioane pe cer…Pe vremea stării de urgență a fost o liniște nemaiîntâlnită! Străzi pustii, ca în scenariul apocaliptic descris cu ani în urmă de sceptici, care spuneau cu arma viitorului îi va scoate din joc pe oameni, în rest totul va rămâne intact.

Viitorul e aici?

Ieri cerul era brăzdat de dâre albe, mă mir cum de nu s-au ciocnit avioanele desenând acele cruci imense pe cer. Azi toată ziua urlau sirenele ambulanțelor! Unii strănută, alții tușesc, de parcă totul ar fi revenit la normal.

Grupul de Comunicare strategică de azi a încetat să mai transmită situația îmbolnăvirilor, (Covid, desigur), în locul lui a apărut Departamentul pentru Situații de Urgență! Semn bun? Semn rău? Vom vedea!

Poporul e disciplinat. Poartă mască și se pregătește de alegeri. Locale și apoi parlamentare. Dacă trece motiunea lui Ciolacu? Atunci vom avea pâine și circ!

Atât pentru astăzi! (Eri nu politiza!)