De foarte mulți ani plătesc dările către stat pe acest site. Abia azi am realizat ce îmbunătățiri ar trebui să-i se aducă. S-a mai umblat el. S-au mai umflat denumirile, de exemplu: ”Alte venituri din prestări servicii … impozit pe teren, impozit pe clădire, taxă pe habitat etc.” Nu prea există însă posibilitatea de a plăti în două rate…Deși se trâmbițează această posibilitate. E drept că ți se oferă bonus 10% dacă plătești taxele integral, în primul trimestru, numai că nu din toată suma, ci doar din taxa pe clădire!

În schimb dacă nu plătești la timp, te penalizează și plătești și majorare! La toate componentele!

Taxa de salubritate a devenit specială, mai scumpă cu 1,87 bani/pers/lună, dar nu am posibilitatea de a selecta suma adecvată numărului de persoane pentru care doresc să plătesc această taxă. De ce să descarc un formular de pe siteul primăriei, să-l completez , să-l scanez și să-l trimit apoi pe propria răspundere, când tot așa aș putea plăti pe propria răspundere, ( pe încredere) , după numărul de persoane) simplu, bifat pe ghiseul.ro?

Cei care nu au acces pe internet, se duc frumușel la ghișeul fizic și completează acolo formularul ca să plătească în avans pentru transportul gunoiului. Mi se pare aberant! Secolul XXI, oraș digital!

Dacă nu declar numărul de persoane, mă taxează din oficiu ca fiind …3 persoane! Chiar dacă suntem doi, chiar dacă suntem mai mulți locatari în aceeași casă!

De aici mai deduc, că noi care am plătit până acum la asociație taxa de salubritate vom plăti la primărie de acum încolo! Și ce le rămâne asociațiilor de încasat? Apa rece și lumina pe scară?!

Întreb și eu, nu dau cu parul!