Deschizi facebook, chiar dacă nu vrei decât să-i urez unui prieten de ziua lui, mai zăbovești un pic, pentru că au avut grijă să-ți arunce momeala ca să te rețină, fie și câteva minute. La întrebarea ”la ce te gândești” am răspus odată ”N-ai vrea să știi”, acum am primit varianta scrie ceva. Am scris: ”ceva”. E distractivă cartea!

Aruncând o privire azi, o privire mâine, găsesc unele postări care – incredibil – dar reușesc să mă surprindă! De pildă asta: Într-o localitate mică din județul nostru, la ședința de consiliu local s-a pus pe ordinea de zi discutarea unei solicitări cel puțin neobișnuite. Și să ghicești așa ceva, trebuie să ai o minte odihnită! Ori să fii disperat.

Niște cetățeni au formulat o petiție prin care au solicitat ajutor material și financiar din partea primăriei pentru a plăti … cauțiunea prin care un deținut ar putea fi eliberat din închisoare.

Pentru primul punct au votat toți consilierii cu ”pentru”, dar al doilea punct, cel cu ajutor financiar pentru cauțiune, 6 au votat ”pentru” și 7 ”împotrivă”!

Nu cunosc detaliile subiectului, nu știu cine și de ce a fost închis, mă gândesc că nu e ceva extrem de grav din moment ce deținutul ar putea fi eliberat pe cauțiune. Dar să plătească toți contribuabilii pentru fapta unui inculpat, parcă e o petiție prea îndrăzneață!