Pentru sănătatea dumneavoastră evitați excesul de zahăr, sare și grăsimi. Consumați zilnic 2,5l de apă și faceți mișcare 30 de minute. Spălați-vă pe mâini, păstrați distanța socială (!) și purtați mască…

Și să nu uitați unde ați lăsat telecomanda. Ca să nu ratați cumva vreun breaking news. Vă dați seama ce ar însemna să nu aflați din timp unde a apărut un caz de literă grecească. Primul și singurul dintr-o localitate pe care cu greu o găsești pe hartă. De unde rezultă că mai avem multe de învățat. O vietate minusculă, invizibilă cu ochiul liber se descurcă mai bine decât mulți dintre noi! Pentru sănătatea dumneavoastră evitați consumul de breaking news!

Pe vremuri de mult apuse, când beam cacao cu lapte îndulcit cu zahăr, mâncam covrigi cu sare sau pita unsă cu untură și ornată cu roșii mari de grădină, când beam apă doar dacă ne era sete și nimeni nu ne bătea la cap că nu ne-am îndeplinit norma de apă, adevărul e că ne-am mișcat cu mult peste limita de 30 de minute pe zi! Nu știu cum se făcea că știam să ne spălăm și nu doar pe mâini, deși nu-mi amintesc să ne fi zis asta la televizor!

Cu mișcarea… Mereu se găsea un copil care striga cât putea de tare: Mama lui Nuștiucare, il lăsați pe Nuștiucare afară?

Afară însemna jos, în jurul blocului. Acolo băteam mingea la nesfărșit. Băieții jucau volei cu piciorul, cu un crac al pantalonilor înfășurat pe gambă, sau prins cu clemă de bicicliști, iar fetele așezate în cerc jucam volei, fără plasă, încercând să nu lăsăm mingea să cadă pe jos.

În parcul din spatele blocului erau câteva leagăne, de obicei ocupate de picime, dar mai spre seară, când se dădea stingerea pentru ei, aveam și noi ocazia să ne dăm cu hinta. Cel mai distractiv era leagănul cel mare în formă de coajă de nucă, îi spuneam leagănul coș. Încăpeam chiar și șase copii în el, pe cele două băncuțe așezate față-n față, fiecare cu bară de susținere. Conceput fiind pentru copiii mai mici, leagănul prindea avânt sub greutatea noastră, mai ales când se găsea câte un binevoitor mai forțos să-i dea o mână de ajutor! Da, au reușit chiar să ne răstoarne, dar nu ne-am lovit! Nici să ne speriem n-am avut timp, atât de repede ne-am trezit cu coșul peste noi. Dar să nu vă închipuiți că de acolo mi se trage ”părerea mea personală, unică și cu intrare separată”, asta de mai sus! Sau poate că da?

Pentru sănătatea dumneavoastră…lectură plăcută!