Etichete

, , , , ,


Uneori, trezită din somn, arunc o privire pe telefon. Majoritatea titlurilor fiind momeală pentru neinițiați, doar le trec în revistă și adorm.

Noapte trecută însă, am dat peste o postare ieșită din comun. Postarea aparținea unei publicații respectabile, din (ne)fericire nu mai dau acum de ea, deci va trebui să mă credeți pe cuvânt că așa scria negru pe alb cum vă povestesc.

Am mai auzit povestea, dar nu credeam că ar putea fi luată în serios.

Pe scurt, era vorba despre vizita lui Nicolae Ceaușescu în Anglia, la invitația reginei Elisabeta a II-a . O să vedeți în videoclipul alăturat etapele importante ale vizitei, de la primirea oficială, până la vestita plimbare cu caleașca alături de Regina și toate onorurile oferite primului șef de stat din blocul socialist!

Nu știu ce minte odihnită putea născoci o asemenea aberație, dar a reușit s-o descrie pe regina care aflând despre sosirea ceaușeștilor s-ar fi ascuns într-un boschet în parcul palatului ca să nu se întâlnească cu cel pe care ea îl invitase!

Bietul autor, cu siguranță nu văzuse un palat în viața lui și habar nu avea despre regină, ca să nu mai vorbim de protocol…

Mai mult ca sigur, se vor găsi printre voi unii care mă vor eticheta nostalgică, babă comunistă sau mai știu eu ce. Știu, ați stat pe întuneric, ați răbdat frig și foame, magazinele erau goale și n-ați avut apă caldă! Știu. Totuși, încercați să gândiți, să judecați cu neuronul din dotare și citiți măcar o carte! Nu înghițiți toate balivernele pe nemestecate! Treziți-vă!

Vizionare plăcută!