Etichete

, , , ,


Nu spun o noutate afirmând că nu sunt suficiente locuri de parcare în oraș. Candidații la fotoliul de primar de fiecare dată promit că ei vor rezolva problema parcărilor. Promisiunile lor atrag voturi în campanie, iar după alegeri…încep scuzele cu greaua moștenire. Și tot așa. Până la următoarele alegeri.

Între timp fiecare parchează unde apucă. Norocoșii au un loc plătit sub copertină. Aceste construcții nu sunt o frumusețe, ca să mă exprim elegant, dar oferă măcar un acoperiș deasupra mașinilor și mai ales, certitudinea că la orice oră te-ai întoarce, ai locul asigurat. Urâte cum sunt, nici nu sunt destule.

Trotuarul – teoretic – e rezervat pietonilor. Practic abia dacă se poate strecura un pieton mai subțirel pe lângă mașinile parcate pe domeniul lor. Cunoașteți persoane care ar urca până -n apartament cu mașina, dacă s-ar putea, că doar de aia au mașină? Și parchează la intrare, sub geam…Și nu au Smart…câte una e cât un tanc fără șenile! Alta e lungă de are botul pe trepte și portbagajul pe carosabil! Mai ales acolo unde trotuarul e îngust.

Degeaba spune legea că trebuie păstrată 1m distanță între mașina parcată pe trotuar și zidul sau gardul viu! De unde nu-i…nici poliția locală nu cere!

Pe aici nu se trece!

Într-o vreme agenții lăsau bilețele pe parbrizul mașinilor…Ce folos însă? Mai întâi ar trebui asigurate parcările și pe urmă venim cu amenzile!

1m?

Vă puteți imagina un bloc situat la intersecția unor străzi, înconjurat de mașini care ocupă în întregime trotuarul? Mașini care julesc izolația – periodic și inutil refăcută de pe zidul blocului? Și pietonii care fac slalom printre mașinile parcate, riscându-și viața ajungând pe carosabil, în curbă, fără vizibilitate spre mașinile care urcă panta…

PS.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, raport favorabil unei propuneri legislative care prevede că poliţia rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar nu numai de pe partea carosabilă, ci şi de pe trotuare”, transmite Agerpres.