Etichete

, , ,


Să fii târgumureşean, printre altele, înseamnă să ştii că pe 1 noiembrie reformaţii şi catolicii „sărbătoresc” Ziua Tuturor Sfinţilor, numită şi Ziua Morţilor sau Iluminaţie. Potrivit unui obicei străvechi toţi cei care au rude, prieteni sau cunoscuţi plecaţi în lumea umbrelor,  se duc pe la mormintele dispăruţilor cu flori şi lumânări. Peste o săptămână e rândul ortodocşilor să-şi amintească de cei plecaţi, aprinzând şi ei  câte o lumânare întru pomenirea lor.

Preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 136 ori se află printre puţinii care nu au pierdut încă pe nimeni, ori a uitat pur şi simplu că printre cei păstoriţi de el sunt oameni care respectă tradiţia. Altfel nu ar fi dat ucaz exact pe 1, înainte de masă, ca  să se convoace o şedinţă de bloc,  seara pe la 19,30. Văzând că nu vin locatarii, a vrut să mute şedinţa, total neinspirat, peste o săptămână! În cele din urmă şedinţa a fost amânată pe marţea de după Iluminaţie. Cei patru care s-au prezentat la şedinţă, au putut afla de la tovarăşu preşedinte că „acu’ ar trebui acţionat că acu’ avem bani!”. Ciudată coincidenţă. Nu cumva se apropie alegerile parlamentare? Ce atâta grabă? Anul trecut pe vremea asta nu se putea face mai mult de gropiţa aia de lângă balustradă ( câţi s-ar oferi să o sape pentru 600 de lei, şi cu linguriţa!), că vezi Doamne, vine iarna! Şi de atâta grijă s-au ferit să mai facă ceva toată vara! Explicaţii peste explicaţii, scuze penibile şi reproşuri la adresa mea, „care scrie , în loc să ne ajute!” Fiecare cu meseria lui, toaşu preşedinte!

Cei mai guralivi de pe scară i-au explicat preşedintelui că ei pot sta foarte bine fără intrarea principală şi acum în prag de iarnă nu au bani de aruncat. Pentru că DEMOLAREA ACUM ŞI RECONSTRUCŢIA CÂND O FI A SCĂRILOR DE LA INTRARE AR ÎNSEMNA BANI ARUNCAŢI PE GEAM! „Nu prea ne convine nici aşa, ca să vină o firmă „agreată” de asociaţie ca să demoleze resturile scărilor pentru nişte bani grei pe care apoi vă tot plătim înapoi până ce ne uscă”, comentau locatarii.

Scările, cu nepăsare, îşi văd de drumul lor. Alunecă uşor-uşor spre destrămare!