Cin-ar fi crezut?
Avaria cedează:
Nu vrea disconfort!
(PS:
- Prognoza meteo anunță cu destul de mare precizie cum va fi vremea în următoarele 10 zile. După cum se vede: e caniculă. Căldură mare, mon cher!
- Avariile pe sistemul de distribuire a apei, de regulă, apar pe neanunțate.
- Se anunță măsurile necesare pentru remedierea avariei în weekendul acesta canicular
- Scade presiunea apei pe tot teritoriul urbei și scade și cantitatea, prin urmare toată lumea își face rezerve de apă…
- Paginile de socializare abia mai rezistă la comentariile dezaprobatoare: ” ce ne facem pe căldura asta fără apă? Ne împuțim, primarul e de vină!”
- Vineri, seara, aflăm că având în vedere canicula…se amână remedierea avariei!
Daca este cu adevarat o AVARIE la instatiei de apa a orasului, atunci ar trebui fie remediata imediat (si, binenteles, ar trebui sa existe in stoc materialele necesare pentru repararea avariei). O cere Legea. Daca nu este AVARIE, inseamna ca este o reparatie (curenta sau capitala) care este (sau ar trebui) planificata de catre acei care are raspund de verificarea acelei Instalatii la o data fixata (cu mult inainte de a se produce o AVARIE). Deci … ar trebui sa se hotareasca cei de la furnizorul dvs. daca este o AVARIE sau o REPARATIE curenta sau Capitala. O AVARIE inseamna o pierdere de APA. O Reparare nu implica o pierdere de apa (se opreste furnizarea de apa pe o anumita zona din oras si se inlocuirea piesei sau conductei care se presupune ca va deveni o viitoare AVARIE si trebuie inlocuita). Daca este o Avarie totusi, inseamna ca cei care raspund de furnizarea cu apa potabila a orasului dvs. din start au planificat si PIERDERILE DE APA pe care cu siguranta vi le vom incasa de la … CONSUMATORII FINALI. Ghici cine sunt aceia?! P.S. Cititi cu (mai) multa atentie Contractul de furnizare (care de multe ori) este incomplet sau asa de mic scris ca treci cu vederea peste acel paragraf care scrie ce OBLIGATII are ce-l ce va este Furnizor. De multe ori se introduc obligatii ale Consumatorului (ilegal) care ar trebui sa fie trecute Furnizorului. De ex.. defectiuni ale Instalatiei (exterioare) de care ar raspunde, mod normal, Furnizorului, dar care sunt trecute Consumatorului Final care plateste si … transportului acelei ape de la Locul de captare si Statia de tratare a apei, pana la Consumator Final. Si exemplele pot continua! Daca aveti asa ceva in Contract numai prin Judecatorie poti spera ca scapati de ele.